A BYTHEWAY-NEK ÉRT VÉGET AZ X-FAKTOR

RTLKlub.hu | 2013. november 3., vasárnap| Adások

Feszült pillanatok, sírással küszködő mentorok, és egy párbaj, amire senki sem számított.

A 4. Döntés estéje is feszültséggel indult, hiszen rögtön a műsor elején ismét behozták a borítékot. A nézői szavazatok pillanatnyi állása alapján leginkább Szikora Robinak, Tóth Gabinak és Geszti Péternek volt félnivalója.

A feszült hangulatot azonban gyorsan oldotta a még versenyben lévő kilenc énekes közös produkciója. A döntősök a 2012-es X-Faktor egyik versenyzőjének, Fehér Zolinak Nincs baj! című számát adták elő.

A szombat esti show legszebb pillanatainak felelevenítése után, a mentorok lehetőséget kaptak, hogy egy-egy mondattal kampányoljanak versenyzőik mellett. Gabi hangsúlyozta, hogy nagyon büszke a fiaira, nagyon sokat fejlődtek, és a nézőknek csak annyit tanácsolt, hogy mindenki hallgasson a szívére. Geszti Péter ismét megköszönte a nézőknek a sok szavazatot, amivel megtisztelik a versenyzőit és elmondta, hogy mentoráltjaival együtt azon van, hogy hétről-hétre szórakoztassák a közönséget. Alföldi Róbert kiemelte, hogy mindkét lány remek teljesítményt nyújtott szombat este, és nagyon sokat fejlődtek önmagukhoz képest. Szikora Robi pedig arról beszélt, hogy ő nagyon szeretné, ha nem csak egyedülálló énekesek, hanem zenekarok is lennének és maradnának az X-Faktor színpadán is.

A rövid szünet után az este extra fellépője, az Animal Cannibals vette át a terepet. A srácok, akiknek már 1989 óta rap folyik az erejükben, új dalukat a Minden változik!-ot adták elő.

Lilu az utolsó egy percben még sms küldésre, illetve telefonálásra buzdította a nézőket, majd 20:36-kor leállította a szavazást. Majd kihírdették az eredményeket. Elegendő szavatot kapott és így továbbra is versenyben marad: Bozsek Márk, Péterffy Lili, Batánovics Lili, Danics Dóra, Krasznai Tünde, Szabó Ádám és a Fat Phoenix.

Akiknek a továbbjutásért párbajoznia kell: a ByTheWay és Csordás Ákos.

Tóth Gabi könnyeivel küszködve konferálta fel Csordást Ákost. Azt mondta, a fiú egy óriási lélek, és egy óriási tehetség, aki mindig eléri a maga elé kitűzött célt.

Majd Szikora Robi konferálta fel csapatát, a ByTheWay-t, azt mondta, minden nagy bajnok onnan ismerszik meg, hogy a vereség után fel tud állni.

Tóth Gabi szinte sírva kezdte el az értékelést, azt mondta, nem tartja igazságosnak, hogy az egyik legjobb csapatnak és az egyik legjobb egyéni fiú énekesnek kelljen itt állnia. Reméli, hogy ez csak azért fodulhatott elő, mert a nézők őket hitték a legbiztosabbnak. Lelkileg közel érzi magához a ByTheWayt, nagyon megszerette a fiúkat, de Ákosban is nagyon hisz, a párbajdalát is hibátlanul odatette, ezért a ByTheWay-t küldte haza.

Szikora Robi azzal kezdte, hogy nem hitte volna, hogy a Beatles után még egy fiúcsapatot ennyire meg tud szeretni. Hangsúlyozta, hogy a fiúk nagyon keményen dolgoznak, nagyon sokat gyakorolnak, és emellett egymást is nagyon szeretik. Mindig csillog a szemük, ezért csillog a szívük is. Ákosnak pedig annyit mondott, hogy ezt a dalt Caramel sem tudta volna jobban eléneklelni. Ákos egy óriási egyéniség, nagy testben, nagy lélek. Az utolsó szó jogán pedig annyit mondott: az óriásfák állva halnak meg, Ákost küldte haza. 1-1 volt az állás így.

Alföldi Róbert mélységesen tiszteli a ByTheWayt, azért, mert nem szálltak el maguktól, attól, hogy a tehetségesek, jól néznek ki, és, hogy nagy a rajongótáboruk. Keményen dolgoznak a céljaikért továbbra is. Ákos pedig szerinte az egyik legjobb énekes, hitte hogy úgy fog menetelni egészen a döntőig, mint a kés a vajban. De az utóbbi pár adásban úgy érezte, mintha egy kicsit elveszett volna az a tüzes és vadkan fiú, akit ő megismert. Most a Párbajban azonban ismét vissszajött a régi Csordás Ákos. Hangsúlyozta, hogy számára mindig is a személyiség volt a legfontosabb a színpadon, és a mai este folyamán Ákos személyisége jobban meggyőzte, mint a ByTheWay-é ezért a csapatot küldte haza.

Legvégül Geszti Péter következett. Azt mondta, hogy nagy tisztelője Ákosnak, és annak, amit csinál, de azt is hozzátette, hogy az alapján fog dönteni, hogy melyik produkcióhoz volt ma több köze, melyik érintette meg jobban. Úgy érezte, a ByTheWay előadása ma szívhez szólóbb volt, nagyon meghatották a srácok, ezért Ákost küldte haza. Az állás így 2-2- lett.

Érkezett hát ismét a boríték, vagyis annak kellett búcsúznia az X-Faktortól, aki a nézőktől a legkevesebb szavazatot kapta. A nézők pedig úgy döntöttek, hogy a ByTheWay-nek kell elbúcsúznia.

Új hozzászólás (moderálás után jelenik meg)
0/1000 karakter
mehet
dorina: Nem nézek tovább X-Faktort..a Fat Phoneix-nek már rég ki kellett volna esnie. Nem akarom elhinni, hogy több szavazatot kaptak mint a ByTheWay. brutálisan sz@r volt amit előadtak. Gondolom csak azért ejtették ki a ByTheWayt, hogy a nézők rájöjjenek, hogy szavazni kéne, de ha így is van akkor sem a legjobbat kéne hazaküldeni. Nagyon unalmasak már a Csordás Ákos produkciói..
2013-11-08 16:02:15
Dodi: MIÉRT PONT A LEGJOBB ESETT KI??? Olyan szavazás kellene, hogy a kiesett versenyzők közül kit szavazna vissza a közönség. A ByTheWay így visszakerülhetne a versenybe. Egy ilyen lehetőség lenne pl. a mezőny feleződésekor (6 versenyzőnél) A kedvem is elment az X Faktor nézésétől nélkülük. Sztrájkoljunk!!!
2013-11-08 11:20:26
bozsek: Bozsek Márk! Olvasom az újságíróknak adott magyarázkodásaidat! Szégyelld magad! Ugyan azt csinálod, mint Zámbó!!!!!!Gerinctelen vagy!
2013-11-07 20:37:42
szabo vivien: sajnalak titeket.
2013-11-07 16:25:29
marta: a végeredmény nálunk nézöknél van, hiszen mi szavazunk!
2013-11-05 19:52:42
marci: A ByTheWay jó volt de a rajongóik véletlen a rossz kódot nyomták. Remélem a ByTheWay jövőre is indul.
2013-11-04 19:42:29
Fanny: Sajnálom ByTheWay!A Fet-Phoenix-nek kellet volna kiesni nem pedig nektek!!Nagyon szeretlek titeket!!!
2013-11-04 18:33:38
Erika: Sziasztok! Csalódott vagyok, hiszen a két legjobbnak kellett párbajoznia. Lehet, hogy ma Magyarországon nincs igény a minőségre?? Nagyon sajnálom fiúk! Remélem, hogy ennek ellenére nem adjátok fel, hiszen világszínvonal, amit ti csináltok!
2013-11-04 18:17:33
lili: Nagyon sajnálom hagy tik estetek ki. Nagy szerüek voltatok.Én is naygon dühös vagyok hogy ti estetek ki.És nem ajálom hogy fel agyátok az éneklést nem szeretném ha a ByTheWay BANDA szét szakodjon na ennyi volt a mondani valom. sok sikert a továbiakhoz . És ha sokat gyakoroltok akor a jövö évi x faktorba is mehetek . na sziasztok
2013-11-04 18:08:54
Anna: Egyet értek, miattuk néztem, nem a rajongás miatt, azért mert nagyon nagyon jók voltak! Fat Phoenix nem tudom mit keres még itt...
2013-11-04 16:50:18
Név: :3 : Elmondaná valaki hogy miért a 2 legjobb párbajozott?! -_- Nem értem igaza lehet a mentoroknak abból a szempontból, hogy azért nem szavaztak rájuk, mert MINDENKI azt hitte, hogy ők ketten BIZTOS bent vannak a következő show-ba.... A ByTheWay-t pedig iszonyatosan, kimondhatatlanul sajnálom, hiszen ŐK VOLTAK, ÉS MINDIG IS LESZNEK A FAVOURITAIM!!!!!!!!! Hajrá fiúk csak így tovább, úgy is hatalmas rajongótáborotok van, amelynek köszönhetően előbb utóbb úgy is a "NAGYSZÍNPADRA" kerültök majd!!!! :3 <3
2013-11-04 15:07:44
Név: Tény, hogy tényleg jó Csordás Ákos, de úgy gondolom, hogy nem őt kellett volna továbbjuttatni. A ByTheWay sokkal előrébb fog jutni mint ő és jobbak is. Attól még, hogy Csordás Ákosnak jó hangja van a produkciói egyre inkább unalmasak. Az elején még nagyon tetszett, de mára már meguntam őt és a hangját is. Sajnálom, hogy kiesett a ByTheWay nekik szurkoltam és a párbajdaluk gyönyörű volt.
2013-11-04 13:55:33
Név: gyerünk bytheway!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hajrá:(
2013-11-04 10:31:57
o: ti vagy tok a legjobb csapat!!! kérlek gyertek jövőre ne agyátok fel!!!!!!!!!!!
2013-11-04 10:30:14
ninane: Egyértelműen Bozsek Márknak kellett volna távoznia, még a saját mentora is többször célzott erre, de hát kezdem elhinni hogy ennyit számít ha valaki ismert már, és külső vagy egyéb tulajdonságai miatt van egy komoly (vagy komolytalan?) rajongótábora. Nem is a ByTheWayt sajnálom igazán (bár ők is jók, jobbak mint Márk), hanem Szikora Robit, mert nagyon kellemesen csalódtam benne, ahogy közelebbről megismertem az X-faktor kapcsán. Ő a kedvenc mentorom, nagyon bírom.
2013-11-04 10:18:26
Név: Döbbenetes, ami a tegnapi műsorban történt!!! Nem is értem, hogy ez hogy történhetett meg??? Számomra Ákos a legeslegjobb énekes a mezőnyből és egyszerűen nem értem ezt a mostani párbajt. A ByTheWay is nagyon jó volt, nem is értem, hogy sokkal gyengébb énekesek mellett miért pont ők ketten párbajoztak??? A Márk kedves, szimpatikus fiú, de gyengécskén énekel és csak azért juttatják tovább, mert a Barátok Köztben szerepel? Még tudnék pár nevet mondani, akik jóval gyengébbek a két párbajozótól és mégis simán tovább jutnak. Nem értem az embereket, tényleg nem! Sajnálom nagyon a ByTheWay fiúkat, de azért örülök, hogy az Ákos jutott tovább.
2013-11-04 08:40:42
Senhora: Annyira örülök, hogy végre kiestek. Vinnyogtak, egyáltalán nincs karakteres hangja egyik fiúnak sem! A tinik véleménye meg nem érdekel, mert egy részük biztos "beleszerelmesedett" valamelyik srácba és ez ráment a fülükre!
2013-11-04 08:25:36
emy: Hihetetlen szamomra, hogy olyan szemely/csapat parbajozott akik az elso harom helyezet dijasai kene legyenek.....Megis kire szavaznak a nezok???!!!
2013-11-04 01:32:36
én: Ha annyi szavazatot kap a 4 srác, ahányan utólag sajnálkoznak, akkor nem kerülnek a párbaj közelébe sem!
2013-11-04 01:28:47
Név: Az, hogy a franca van, hogy ahányszor Vavra Bence énekel a közönség felmorajlik, majd ezt az énekest a zsűri és a közönség hazaengedi csapatával együtt?
2013-11-03 23:24:31
Név: ByTheWay: elképesztően jó volt, amit ma este csináltatok, gratulálok! Kár, hogy ti ketten párbajoztatok:(
2013-11-03 22:48:44
Csilla: Most már nagyon nehéz lesz kiválasztani a kiesőket , mert valamit tudnak ha már eddig eljutottak.Mindenkinek megvan a maga kedvence :) Én vártam ezt a műsort,de van olyan mentor akitől sokat vártam ! Pl: Szikora Robi ,de mióta figyelem csak csalódok benne :( Rá kellet jönnöm, hogy a maga idejében Ő jó volt,de ennek már 20 éve ha nem több :( . Most már sehol nincs a mai fiatalokhoz és a mai zenéhez. Sztem miatta estek ki a srácok. Hülye számot és előadásmódot választottak :( Mindettől függetlenül Ákos az egyik kedvencem!! Remélem az elsők között lesz!!
2013-11-03 22:46:03
gondolkod-ó: A Fat Phonix és Bozsek volt messze a legrosszabb. Bozsek hamis is, és kevés a hangja.
2013-11-03 22:41:18
Név: Geszti nagyon ravasz. Persze, h Ákost küldte volna el, egyedüli riválisai a 2 lánynak, Dórának és Tündének. Ha eltakarítja az útból, tuti a 2 lány döntőzik.
2013-11-03 22:39:42
Nick: Ennek a párbajnak a döntő párbajnak kellett volna legyen!!! Egyik versenyző sem ér fel velük!! Hatalmas csalódás volt az X-faktor.
2013-11-03 22:37:05
Név: Nem is nézem tovább ezt a szart, ahol a legjobb előadót (Vavra Bence) hazaküldi a zsűri és mi szerencsétlen hülyék!!!!!
2013-11-03 22:35:29
MEINHARDT BENCE : én is énekes szeretnék majd lenni egyszer de még csak 12 vagyok. amúgy nekem sok kedvencem van köztük danics dóra,bozsek márk,péterffy lili és batánovics lili.
2013-11-03 22:03:53
Név: cask tovab Csordas akos tevag a leges leg leg job es nagyon jo vagy cask elore tefoksz nyerni
2013-11-03 21:46:43
Berta Álmos : Sajnálom a ByTheWay!
2013-11-03 21:41:53
Nestor: Valaki azt mondja a ma esti döntés előtt,hogy Csordás Ákos és ByTheWay párbajozik,azt kinevettem volna! Hihetetlen hogy ez megtörtént! Tegnapi produkciók alapján a Fat Phoenix-t illette volna az a megtiszteltetés hogy végre haza menjenek és egymást szórakoztassák borzalmas rossz zenéikkel! Dühős vagyok,bár legalább az abszolút favoritom Ákos versenyben maradt! Nagyon sajnálom a ByTheWay fiúkat,nagyon jók voltak!
2013-11-03 21:30:45
Kovács Margit: Meg van a véleményem a szavazókról. 1: A Barátok közben én is kedvelem Bozsek Márkot, de tegnap fülfájdítóan hamis volt! Nem lett volna szabad továbbjuttatni. 2: Kedveltem egyéniségükben a Fat Phoenix-t, de túl sok a technika, és a tegnapi előadásukban a szövegük érthetetlen volt, nagy hiba! Szerintem kettejüknek kellett volna párbajozni. A párbaj: Az egyik mentor Caramellhez hasonlította Csordás Ákost.No ettől fényévnyi távolságban volt, az biztos, megpróbálta. Kedveltem a korábbi adásokban, de "leengedett", előadása egyre gyengébb lett. A Bytheway sokkal szebben, tisztábban érzelemmel tele adták a produkciót. Kettejük közül nekik kellett volna továbbjutni!
2013-11-03 21:29:56
Kornél: szégyen, hogy Ákosnak és a BYTHEWAY formációnak kellett párbajozni, holott zeneileg, hangilag sokkal gyengébb emberek jutottak tovább ( gondolok itt Bozsek Márkra vagy Batánovics Lilire). Ez azt jelenti, hogy megint kirakat emberek maradtak bennt és én zenéhez értőként ez szomorúnak tartom.
2013-11-03 21:14:07
Jani: Itt az élő bizonyíték "az SMS számít nem a tudás"
2013-11-03 21:13:20
Bozsek Márk: Bozsek Márk - szégyen, hogy versenyben vagy!!!!
2013-11-03 21:03:58
Toth Katalin: A leggyengebb X faktor,rossz valogatas,az enekesek se jok,meg a mentorok sem ... . Nem kot le egyaltalan.Gyenge !!!
2013-11-03 20:57:04